People & Stories

by rosumovi

În încercarea de a mai ridica din ceața care învaluie viitorul apropiat, am întrebat câțiva dintre artiștii și partnerii din industria creativă cu care am colaborat de-a lungul timpului cum își văd prezentul și viitorul în contextual pandemiei, cum le este afectată arta și ce rol poate avea ea în astfel de momente.

BOGDAN DRIU, SPECIALIST ÎN COMUNICARE

May 20, 2020

Continuăm seria de conversații Mai Aproape de artă cu Bogdan Driu, membru Rosumovi și unul dintre colaboratorii nostri din industriile creative.

Read more >

ANDREI MORARIU & BOGDAN COSTEA, FONDATORII BRANDULUI OPTIMEF

May 10, 2020

Andrei Morariu și Bogdan Costea, fondatorii Optimef ne-au trimis o înregistrare, un soi de vedere tapetată cu gândurile lor din izolare și ne vorbesc despre proiectele noi la care lucrează în carantină și despre colaborări pe care vor să le inițieze cu alți pioni din industria creativă. Optimef este un proiect de design contemporan de accesorii, singurul label de design românesc vândut de MoMA.

Read more >

NOEMI MEILMAN, SPECIALIST PR

Apr 26, 2020

Pe Noemi Meilman o știm de câțiva ani buni, drept unul dintre cei mai calzi, mai activi și mai implicați social oameni din proximitatea Rosumovi. Noemi este specialist PR, a fondat împreună cu partenera ei, Adriana Chiper, agenția The Station, crede în umanitate și în activism pentru drepturile omului. În interviul de mai jos ne povestește despre experiența în armata israeliană, voluntariat și abuzuri pe timpul izolării.

Read more >

POETA SVETLANA CÂRSTEAN

Apr 24, 2020

Poeta Svetlana Cârstean este una dintre cele mai puternice voci contemporane. Volumele sale au fost premiate adesea și traduse în mai multe limbi. Svetlana își onorează numeroasele identități coordonand colecția de poezie Vorpal sau organizând proiecte culturale atât pentru adulți, cum sunt Intersecțiile de miercuri, cât și pentru copii, Intersecțiile de sâmbătă.

Read more >

PROF. COSMIN CORENDEA

Apr 20, 2020

Următorul invitat în cafeneaua izolării este Cosmin Corendea, membru Rosumovi, profesor de drept în India, expert în migrație în cadrul ONU și nu în ultimul rând, pasionat de filosofie.

Read more >

ACTRITA AIDA ECONOMU

Apr 17, 2020

Am invitat-o pe Aida Economu, actriță independentă, cu care am colaborat când v-am prezentat spectacolul În Doi, de Matei Vișniec, să se alăture eforturilor noastre de a ține arta aproape. Aida își imparte timpul între cinematografie, teatru și publicitate, iar de curând și-a încercat și condeiul cu o adaptare pentru scurtmetraj după o povestire de Ioana Vulpescu. Este o prezență boemă, îndrăgostită de mare și de muzica franceză și italiană din anii 60 - 80 .

Read more >

ARTISTUL MATEI VLADIMIR COLTEANU

Apr 09, 2020

Matei Vladimiri Colțeanu este un tânăr artist vizual care, anul trecut, a fost protagonistul expoziției Myself in blue, ce stătea sub umbrela izolării, melancoliei și a solitudinii. Pe atunci, Matei explora claustrarea identității si necesitatea izolării în procesul de creație. I-am pus câteva întrebări pe aceeastă temă, care are o altă însemnătate acum, în plină pandemie.

Read more >

HORATIU LIPOT, CURATOR ATELIER 35

Apr 06, 2020

Începem seria de micro- interviuri cu Horațiu Lipot, curatorul galeriei Atelier 35. În prezent, Horațiu mai colaborează pe piața de artă primară și cu Witte Gallery din Olanda, iar de-a lungul timpului a activat și pe piața secundară, fiind consilier de vânzări al casei de licitații Artmark.

Read more >