MYSELF IN BLUE

Events
31/10/2019 19:30

Myself In Blue a invitat publicul Rosumovi la un solo show sub umbrela izolării, solitudinii și a melancoliei, sustinut de tânărul artist român, Matei Vladimir Colteanu. Prin analogii cu obiecte cotidiene precum lampioanele de pe Calea Victoriei și avatarurile Facebook sau pornind de la exemple din lumea animalelor, precum modul în care racii își construiesc cuiburile de nisip, artistul explorează claustrarea identității, examinând o paletă largă de posibilități,de la atitudinea stoică în fața situațiilor distructive la nevoia de singurătate și de control asupra acesteia.


Lucrările lui se pot subsuma conceptului de identitate ca habitat locuibil și au legături strânse cu istoria autoportretului. Indiferent de mijlocul prin care explorează această temă, pictură în ulei, video sau performance, Matei Vladimir Colțeanu nu este niciodată prescriptiv, ci sugerează discret multiple posibilități, migrând ușor către note suprarealiste, evocate și de titlurile lucrărilor: “Falling Star”, “Om invizibil dormind” sau “Myself in Blue”. Performance-ul a fost acompaniat live la chitară.

Matei Vladimir Colteanu studiază în prezent la Milano la Accademia di Belle Arti di Brera. A participat la mai multe competiții de arte plastice, naționale și internaționale și în proiecte colaborative de artă. În ultimii trei ani a expus în repetate rânduri la Fondazione Adolfo Pini și AVANTLAB Art Spazio în Milano. 

MYSELF IN BLUE

Joi, 31 octombrie, la 19.30

Materia Repositorium, str. Parangului 76