ADELA

Events
28/04/2022 20:00

28 aprilie 2022. O seară plăcută de primăvară în București. E ora opt. Un taxi ne conduce prin centru, la serata Rosumovi. În zona parcului Carol, pe cea mai înaltă colină a orașului se află un mic palat. Scenariul nostru idilic capătă contur în interiorul cu mobilier din lemn de cires și candelabre de cristal, iar pe terasa palatului se profilează multe siluete dansând, zumzet entuziast & foșnet de mătase și toate jurnalele noastre în așteptarea marilor iubiri...

"A devenit unică. (Credeam că am pierdut pentru totdeauna facultatea de a uniciza o femeie.) Începe să-mi fie scump tot ce e al ei și, mai scump decât totul, ușoara asimetrie a gurii, când zâmbește, care multiplică farmecele zâmbetului ei. Dar mi-e scump nu numai tot ce este ea și tot ce face ea, ci și rochiile ei (mai ales rochiile ei)…"

Dacă vă era dor de seratele tematice Rosumovi, de data aceasta ne inspiră  romanul lui Garabet Ibrăileanu, Adela. Romanul, o perspectivă narativă dedicată eternului feminin interbelic, dezvaluie fragmente și sentimente din jurnalul doctorului Emil Codrescu, care oscilează între afecțiunea de prietenie și pasiunea pentru Adela. O poveste despre așteptările romantice idilice feminine ce nu se vor, dar uneori pot fi înăbușite de luciditatea sau de neputința masculină de a decide în favoarea dragostei.

Ne revedem joi, 28 aprilie, de la 20.00, la Palatul Suter! Așa cum v-am obișnuit: cu muzică bună și dans. Și, cine știe? Poate că se vor înfiripa povești tulburătoare de iubire!


Pe curând!


Joi, 28 aprilie, ora 20.00

Locație : Palatul Suter, Aleea Suter 23-25

Pret intrare 70 Lei